Skip to main content

Samenstelling van het orkest

Het Regio-Orkest Oost-Brabant bestaat 15 jaar en we merken dat we een vaste kern van muzikanten keer op keer kunnen begroeten. Natuurlijk is er enig verloop binnen het orkest maar dit wordt opgevangen door nieuwe muzikanten, die zich spontaan aanmelden. Er wordt geen limiet gesteld aan het aantal muzikanten in het orkest. Uiteraard wordt er wel naar de bezetting en samenstelling gekeken om het tot een goed muzikaal geheel te laten komen. 

De meeste deelnemers komen uit harmonieën en fanfares uit Oost-Brabant, het Land van Cuijk, Rijk van Nijmegen maar ook van ver daarbuiten.

De afgelopen jaren hebben we muzikanten mogen verwelkomen uit: Arnhem, Bakel, Boekel, Boxmeer, Cuijk, De Rips, Escharen, Gassel, Gennep, Grave, Langenboom, LInden, Mill, Milsbeek, Nijmegen, Nistelrode, Oploo, Ottersum, Rijkevoort, Sambeek, 's-Hertogenbosch, Sint Hubert, Sint Anthonis, Utrecht, Vlijmen, Wijchen, Wilbertoord en Zeeland.

Orkestbezetting

Het ROB heeft een harmoniebezetting, die in het huidige project bestaat uit ongeveer 60 muzikanten. En staat onder leiding van Bart van Zutven.

Repetities

De repetities vinden doorgaans plaats op een aantal zondagochtenden gedurende de periode medio september tot februari. De precieze data van de repetities worden bekend gemaakt wanneer de werving voor een nieuw project start.

Concerten

De repetities worden afgesloten met een concertweekend met drie optredens vaak in de vorm van een uitwisselingsconcert. Dit is over het algemeen in het voorjaar, afhankelijk van de agenda.